SANTACLAUS GOT STUCK UP MY CHIMNEY

åh vilken mysig kväll det blev igår, emelie mitt hjärta kom och vi myste hela kvällen. fikade, kollade på Legend of the Guardians (animerade ugglefilmen) sen sov hon kvar.

tidigare var jag på sminkkursen, blev jättefint. fick en nyårsmake, ska ha lila klänning så fick en lila-grå-glittrig make. blev nöjd så köpte med mig skuggorna hem. och idag fick jag lön så var förbi och spenderade multum :P köpte allt jag behövde och inte behövde för att kunna lägga maken själv. 2 penslar, en face mist, ögonbrynspenna, 3 concealer pennor & lösögonfransar :) sen blev jag medlem och fick ett nagellack för att jag shoppa loss :) hehe

efter kursen gick jag och tog en chailatte och prata lite med tjejerna på espresso house. berättade om nya lägenheten, och medan jag satt och fikade fick jag ett sms om att vi FICK DEN! hihihi! snacka om goda nyheter. ska bli great, så ikväll ska vi skriva kontrakt (Y) om jag ändå hade en kamera med batteri så jag kunde fota lite. olles är död och vi har ingen laddare här.

emelie väckte mig imorse 09.20 och sa "lina nu är det frukost". gullungen hade dukat fram och tänt ljus och gjort kaffe :) myys! vi käkade, duscha och fixade oss sen gick vi till esters secondhand. kom dit 11, sen gick vi ner mot stan. där hittade jag ett gammalt stykjärn som jag ska ha som bokstöd i bokhyllan, väldigt fint! bara 90:-. sen gick vi till darlings dit min kudde kommit, och mina smycken :D så köpte ett långt halsband med ett fyrklöversmycke. min kudde är så vacker, en skimmrig röd med massa rosor som sticker ut. ska fota!
sen hade jag lagt undan en ring hos en tant som sålde smycken på julmarknaden utanför butiken, en gammal silversked som hon gjort om till ring! verkligen unik och jättefin :)

NU har jag handlat klart :P iaf för denna stund. hehe. blir väl något inköp på rean skulle jag tro. vi ska ju till luleå (eller lulie som mamma säger haha) längtar så! fått julkort därifrån idag, och från kat och sis :) tack så mycket! <3




MY ONLY WISH (THIS YEAR)

Vi  var och kollade på lägenheten igår. Den låg i ett jättecharmigt hus, inte så långt härifrån. kanske 5 min promenad. Första intrycket var att det var en otrolig rymd, jättehögt i tak! först var det en stoor hall, sen köket rakt fram som var asfrächt med laminat klinkersgolv, rostfria vitvaror men minus var  svartmålad panel och FUL röd tapet med svarta blommor på (som var dåligt uppsatt.)

Det var verkligen inte min stil i lägenheten, så på den fronten är jag riktigt besviken.
I vardagsrummet var det rödmålade väggar med en monsterstor fototapet på typ New york skyline på natten. Den kan vara okej med vita väggar bredvid. nu blev den groteskt ful. Sovrummet var väl ok. men ändå inte min smak. Typ caffelatte, brunt och beige. med 2 fototapets stänger vid vardera sida om sängen. med maskrosbollar på. (passar dock min ps lampa in)
Hallen har en skitful tapet (haha förlåt), jätterörig med vit botten och svarta blommor, och det värsta av allt: gråblå målad panel :S bläää. Vill måla om!

Det största minuset är toaletten, helt klart. Hur liten som helst, inget badkar :( och skitliten duschkabin. inte ens plats för 2 :P men annars var det fint, gråa väggar och fräsch inredning. Men jag tror jag kan leva med det.

Vi låg och fantiserade om hur vi skulle inreda och sånt igår när vi låg i sängen, hihi. Så båda vill nog flytta iaf :) Fast känns lite vemodigt ändå, gillar ju och har fixat denna till perfektion. Men är ju ett tag kvar till flytt. Ett krav är dock att jag får måla vitt i vardagsrummet. Annars vill jag inte bo där. Men  frågade igår och det verkade inte omöjligt :) Nu väntar vi bara på svar :D hoppas vi har tur!

Idag är jag ledig, så sköönt. Ska äta frulle snart, sen ta en dusch och kila ner på sminkkurs på make up store :D så lyx. min julklapp till mig själv :P puss på er!
(fyra dagar kvar till jul, and counting!)

SORRY

har ett nytt favoritband, eller ja har lyssnat på två låtar hittills men jag gillar deras sound. det är buckcherry, bäst är Buckcherry – Sorry & Buckcherry – Crazy Bitch - spotify it! Har massa nytt som jag lyssnar på just nu, är så skönt. Kan ju faktiskt dela med mig av min bästaste lista just nu! Så snäll som jag är: BÄSTASTE JUST NU. helt gratis, tänka sig.

har varit världens längsta dag idag! fy fan. sjukt mycket kunder. och jag var själv från 17, det känns. och jobb hela helgen, kommer sova gott ikväll. men ska jobba med Bea imorgon. ska bli kul :D inte jobbat nåt med henne, hon jobbar också extra på darlings.

Olle jobbar fortfarande han, kommer nog hem om nån timme. Ska försöka hinna diska innan (han är sur för han får alltid diska haha), men det är inte min favoritsysselsättning! och sen ska vi väl laga middag och sen bara dega i soffan.

OCH på söndag ska vi nog kolla på lägenheten! weee. hoppas hoppas hoppas. vore så skoj att se den. får se hur den är :) och vad de tycker om oss. har skrivit en lista på saker som man ska fråga/kolla upp. väl förberedd :P


Det dåliga är ju att jag får leva fattigt om vi flyttar ihop. då jag måste enligt försörjningsstöds SJUKA regler leva på Olles inkomster?! okej om man är gifta och har barn. men vafan vi är bara sambos/ihop. det rätta vore ju om man delar på hyran och de betalar min del om jag nu inte tjänar tillräckligt.

alternativet är ju att bara jag står på lägenheten, men tror de redan tycker jag har en dyr hyra. så skulle inte tro att det fungerar. och så har jag ingen fast anställning, så vet inte om min "hyresvärd" går med på att jag står ensam på kontraktet. men man vet ju aldrig. time will tell!
men fuck them! tänker inte låta dem styra mitt liv, hellre är jag några tusenlappar fattigare i månaden. så det så!



I NEED A DOLLAR

Ohoj, ibland gör man saker på impuls. som att leta lägenhet och hittar en till exempel! Det var precis vad jag gjorde härom dagen. Och tror du den låter helt underbar eller? Sekelskifteslägenhet med högt i tak, trägolv och stora fönster :D Den är på 54 kvm och bara 4500 kr i hyra. Det är verkligen ingenting för en tvåa i centrala Eskilstuna.
Vi ska nog dit på fredag eller någongång i helgen och titta, spännande! Dessutom är den nyrenoverad -09 med helt nytt kök med både diskmaskin och KÖKSFLÄKT :P hehe. vi har ju ingen så det känns ju rätt bra att det fanns :P så äckligt utan. Men åh, jag hoppas den är fin och att vi får den. hihihi. Inflytt i mars isåfall :)


Igår jobbade jag på Darlings, lika kul som vanligt. Idag är jag ledig, så ska ta en liten secondhandrunda innan jag far till sis i arboga och hänger lite. Saknar pelleplutt (och sis såklart.) Just nu sitter jag och dricker kaffe och kollar på Musikhjälpen, har skänkt en slant också :)


Snart är julen här hurrni! Så najs, längtar så efter vännerna och familjemys. Julafton i mitt hjärta! Men innan dess blir det jobb, från tors - sön. Och 10 timmar på raken den 23:e. Snacka om att jag kommer vara trött dan före dopparedan, men det är lika bra för brukar ha svårt att sova :P som ett litet barn med alla förväntningar. hehe

Idag ska jag även städa undan här inne, inte fått det fint än! Ge mig mer yta! Sen tänkte jag lägga ut lite bilder på hur det ser ut nu med nya soffan och allt. PUSS PUSS

WALKING IN MEMPHIS

hello, sitter på fest just nu och låten med calle kristiansson spelar i högtalarna, så himla bra! har himla trevligt :)
vi har ätit vegetariskt julbord, väldigt gott! massa nytt som man inte ätit förut. jag och olle hade med oss janssons, alla gillade den. blev skit mätt! sen blev det huttar med sång, julsnapsvisor jag hade med :D sen efterrätt, mums.
vi var typ 12 pers vid middagen. nu är vi några fler..

har jobbat arslet av mig idag. var sjukt mkt folk, pust. körde från köping också imorse, olle var på julbord igår. så hämtade honom. haha, blev stoppad av polisen på vägen hem för att hämta honom igår. innan köping utanför kungsör. de var bakom mig med blåljus :P hehe. körkort och nykterhetskontroll, gick prima.


härom dagen borrade vi upp den där gardinstången i taket, blev rätt bra. men ovant. man vänjer nog sig snart. blev väldigt mysigt i sängen dock :) funderar på att införskaffa mig något fint marimekkotyg från jobbet..finns så mycket och välja mellan dock. hmm. får se vad det blir!

nu ska vi snart gå ut, men jag känner nog mest för att gå hem och sova. gick upp astidigt och sov inget bra inatt. blir nog bingen för mig! puss! 

A LIST

Aldrig gjort något sånt här, så här kommer min första lista över året som gått.

::Sammanfattning år 2010::

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 13/3 - jag och Olle träffades. Och 9/6
Höll du några av dina nyårslöften? Njae...
Blev någon av dina vänner förälder i år? Nej
Dog någon som stod dig nära? Nej
Vilka länder besökte du? Inga
Är det något du saknar år 2010 som du vill ha 2011? JA en systerbebis
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? TOG KÖRKORT!
Vad var din största framgång 2010? fixade ovanstående och ett till jobb
Största misstaget? Det säger jag inte
Har du varit sjuk eller skadat dig? Inte direkt, men opererat mig
Bästa köpet? Massor
Vad spenderade du mest pengar på? Körkortet
Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja nyheten om att bli moster <3
Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2010? Från och med du
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare
Vad önskar du att du gjort mer? LEVT LIVET
Vad önskar du att du gjort mindre? Deppat
Hur tillbringade du julen? Med familj och pojkvän, sedan goda vänner
Blev du kär i år? Ja, i Olle <3
Favoritprogram på tv? TRUE BLOOD / Ensam mamma söker / Bonde söker fru
Bästa boken du läste i år? inte läst ut någon
Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Hade kalas i köping
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Ja en rolig sommar
Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Mer färg än vanligt, roligare kläder
De bästa nya människorna du träffade? Olle och alla hans vänner
Årets besvikelse? Att jag inte tjänat så mycket och inte rest någonstans.



PACK UP

åh så trött jag är, och hungrig! snart kommer mannen med stort M med middag, mums! har spenderat dagarna två i köping, först var jag ju hos kat. det var såå mys. vi gjorde stan, shoppade lite för mycket. jag som hade köpstopp och allt, doh. gick inte så värst bra dedär :P sen käkade vi sushi som var mycket gott. första ggn jag åt det ute, annars gjort hemma en gång. sen åkte vi en sväng till ikea.

men är iaf supernöjd med det jag shoppa. lite julklapps papper, stuff på ikea och lagerhaus.  ett par superfina boots från scorett och en vit blus från monki. men NU har jag absolut köpstopp. har så jag klarar mig nu i hundra år.

vi hittade oss en julgran tillslut, en till mig och en till mor. den blev inte så värst liten som jag först tänkt. men det gjorde ingenting :D blev så himla fint. köpt lite mer grejer att hänga i den, så ska pyssla lite snart. köpte även en avskärmare till sängen, typ en gardinstång till taket. inspirerat av katja. kommer nog bli väldigt bra. ska hänga en vit gardin där sen vid fotändan på sängen.

imorgon är jag ledig, ska bli skönt då jag fick jobb idag. varit uppe sen halv åtta, sen åkte jag mamma och pappa till västerås och ikea. skit tidigt. handla massa till lillebrors nya place, sen åkte vi och lämna av det. sen fick jag skjuts hem, och jobbade från halv fyra. det var lagom folk, jämna strömmar. imorgon blir en softardag, lite tvätt och rensa längenheten på kläder jag inte använder, ska bli skönt med lite space!



puss på er




LÄNGESEN

Ja som ni kanske märkt försökte jag blogga från mobilen, men gick inte så bra. Blev bara tomma inlägg, så jag börjar från början. Har lyssnat hela dagen på Längesen med Petter och Veronica Maggio (Petter – Längesen) SÅ JÄVLA BRA LÅT! älskar smurfsången. underbart. Det är så fint ute idag, massor av snö. och inte så fasligt kallt. Gårdagen var ju helt freeezing cold! sjukt!


I helgen jobbar jag varje dag, men inte alls långa pass. Tre timmar typ. Imorgon efter jobbet bär det av till köping, ska bli så kul. Ska träffa Linnea, älskade vän! inte setts sen januari! helt galet! Så det blir en härlig helg. På måndag ska jag träffa Kat i västerås, inte träffat henne heller på väldigt länge. wee. Blir en heldag där. Sen på tis ska jag och lillebror till Västerås och IKEA, han har ju fått egen lägenhet nu :) ska dit imorn en sväng och se hur han har det.

Annars blir helgen rätt lugn, har en idolkväll med olle nu. vi käkade kebab efter jobbet sen hyrde vi film och köpte lite gott. Har så jäkla ont i ryggen varje dag ef jobbet :( usch börjar tröttna, måste börja träna så jag orkar stå om dagarna utan att få ont.

Trivs så himla bra på Darlings också :)) älskar det stället! Men en nackdel är ju att man shoppar så mycket grejer till sig själv :P speciellt när man har personalrabatt. hehe. men nu har jag köpstopp! ALLA julklappar är inhandlade och inslagna, skitbra! jag är generös i år.


Nu blir det film och mys!



Varje gång är som den första gång vi sågs
Även om det är över nu
Allting har förändratas men du finns kvar
Allt var svävande men nu så ser jag klart


RSS 2.0