Time to pretend

back to reality. både skönt och inte... jag har kommit på något som jag egentligen alltid vetat. jag är kär i skärgården. där vill jag leva där vill jag dö. kanske inte just där i den skärgården men åh vad jag trivs vid vattnet. hela förra sommaren var jag mer eller mindre depressed och jag bara längtade till vattnet.
nu är jag wrecked for life, när det än är sol önskar jag att jag var där. har med andra ord haft det otroligt skönt i veckan. grillat, åkt båt och fiskat. (har du någonsin fått tio fiskar på tre kast, haha - det har jag!) varit på marknad, bastat och bara myst. visst kunde det ha varit lite bättre väder men de gånger det var sol var det grejt. lite småtypiskt att de finaste dagarna blir när jag åker hem och sitter i min lägenhet. that's life i guess!

de som känner mig vet att jag till 100 % är en planeringsmänniska. jag må vara slarvig och trivs kanske lite för mycket i min egna personal mess men jag önskar helst att det skulle vara rent och ordnat 24/7. var sak på sin plats helt enkelt. att inte veta vad framtiden har att erbjuda eller vilken väg jag ska/skulle ta har mer eller mindre tagit kål på mig den senaste tiden. nu har det äntligen lättat,lite i alla fall.
det är sjukt hur fort saker kan ändra sig. för bara några dagar sen hade jag ingen aning om vad jag ville göra med mitt liv. yrkesmässigt alltså. eller utbildningsmässigt. det finns några konkreta saker jag brinner för och det är

1. matlagning, jag skulle älska att lära mig mer om att laga mat och baka, när jag var liten ville jag ända tills jag skulle välja gymnasieutbildning bli kuk. eller kock mena jag, haha den bjöd jag på. (internt skämt om mig och en engelskauppsats) tror du fattar. fast nu skulle jag helst bli konditor. får se hur det blir med mig och mina öppna-café-drömmar. som jag för övrigt redan vet namnet på :P
 
2. färg form design inredning pyssel knåp. klippa och klistra, komma på konstiga saker som aldrig blir verklighet. jag drömmer om en egen ateljé, ett eget utrymme där jag kan få utlopp för alla idéer. samtidigt kan den kreativa pressen bränna hål i både hjärta hjärna och mage. men den dyker alltid upp på något sätt. kanske finns det något att spinna vidare på.   

3. miljön, något som jag väldigt gärna skulle göra mer för. skulle älska att ha ett jobb där miljön är inblandad och att man varje dag fick känna fan vad jag är bra, tänka att det må vara jobbigt men jag vet att jag på mitt sätt räddar jorden. (hehe) jag tycker att alla som har möjlgihet borde källsortera, kompostera och kollektivtrafikera. det borde fan inte vara billigare att flyga än att ta tåget. it's absurd.

Tänk om jag kunde spendera ett år med att åtminstone kombinera två av dessa saker. Och tänk för att det kan jag. Hoppas hoppas hoppas!






Amazing

I'm amazin'
Yeah I'm all that
If i ain't on my grind
Then what you call that?



hihihi!!! snacka om att jag blev GLAD idag när jag kollade min mail, min viktiga mail, min jobbmail. alltid när det står Inkorgen (1) så hoppas jag såklart på det bästa, att det är någon som svarat positivt på en ansökning. MEN idag var det något helt annat! minst lika roligt!  :D nämligen ett VINNARMAIL!

För typ en månad sen var jag med i en tävling på elleinteriör.se i brist på annat. man kan ju inte vinna om man inte är med tänkte jag.
man skulle svara på några designfrågor och priset var ett förvaringskit från Cult Design, som jag för övrigt bara älskar (dessa oändliga kombinationer, produkter och fina färger). man fick till och med välja vilket kit man ville ha, då det fanns olika. har för mig att jag valde det till badrummet - med tandborsthållare, värmeljus och liten behållare. made my day i alla fall :) nu ska jag ut och hjälpa mamma i landet. kanske övningsköra lite sen också. puss!












Disappearing world

Night falling on the city
quite something to behold
don't it just look so pretty
this disappearing world



Det känns som att livet blev fucked up efter att min dator packade ihop. alltså hade ju massa filmer, bra musik och tillgång till internet i den. sen huxflux var allt borta och man blir fan annorlunda efter det. Börja om från noll igen. internet fungerar ju fortfarande inte, men nu är den hemma i köping så det ska väl funka snart...

vi har hängt en hel del som the old days dessa dagar. känns bra! men man faller lätt in i frasen "men va ska vi gö?" finns det nåt att här egentligen? inte utan cash iaf och vi är fett broke allihop. haha sjukt tragiskt :P men sant. idag kom vi dock iväg till etown en sväng då karro skulle byta ett par brallor. så det blev en svettig äcklig "latte" på ett sunkigt fik i stan då nästan alla andra värdiga hade stängt. det var min idé att gå dit så får skylla mig själv haha.

innan hemfärd sprang(!) jag hem till mig och packade en väska med tvätt, dator och alla viktiga papper - räkningar, ansökningspapper osv. måste skicka in och redogöra för alla jobb jag sökt... jippeykayey. hoppas det inte ser för tunt ut.
framtidsångesten är fortfarande påtaglig men orkar inte beklaga mig mer. räcker med att jag tänker på det 24/7. eller försöker att inte tänka på det snarare.

hoppas på en händelserik dag imorgon, och att jag kan somna skapligt och gå upp i TID till livet! sen ska jag dit. där vattnet ligger stilla, solen glittrar och himlen tillslut blir rosa. där jag kan andas tunn luft, bara glömma för några dar, eller helt enkelt komma på vad jag vill. grejt!









Fast car

you got a fast car
i want a ticket to anywhere
maybe we'll make a deal
maybe together we can get somewhere
anyplace is better
starting from zero
got nothing to loose
maybe we'll make something
me myself I got nothing to prove


ett första tecken på att jag börjar må sämre nu igen är att jag kände esch jag går hem istället och är själv.  jag hatar att erkänna det men det är sant. det måste varit det smset. pang och jag var där igen. och mitt beteende på ett visst sätt faller tillbaka exakt som jag höll på då.
jag "försvinner" in i det som är så långt bort från min verkliget som det bara går... egentligen. borde inte gömma mig där men det lockar så otroligt. fan tat alltihop. men samtidigt som jag sitter här och skriver det så vill jag bara dra nu på en gång. förnuftet är som bortblåst.

jag vet inte när det här lilla onda fröet såddes men nu har det växt och rotat sig. jag behöver inte leta wtc videos för att grina behöver bara tänka på mig själv och denna otroligt deprimerande situation. fuck you lowlife i hate you. 
jag vet vad du är för nån jag vet det djupt i min själ. det är därför jag drömmer dessa hemska drömmar var och varannan natt för jag inte ska låta mig glömma. "bättre fly än illa fäkta" kan inte låta mer fel just nu för det är ju fäkta man borde. för sig själv om inte annat.

jag kan bara inte fortsätta såhär längre, står inte ut. skulle behöva en promenad till andra sidan jorden. ikväll är det dock för kallt. skulle va skönt att bara gå i alla fall. långt långt bort.

you got a fast car
is it fast enough so we can fly away
we gotta make a decision
leave tonight or live and die this way







Halo

Igår var vi hos kat i västerås och hälsade på lite. Det var väldigt mys :) och på tiden! Inte varit hos henne sen gud vet när. Innan på dagen bakade jag från ett nytt recept ur en mattidning jag prenumenerar på - Laga lätt. Bara fått en tidning än så länge men jag gillade verkligen den :) ser fram emot att pröva på nya saker. Igår blev det  Maräng på rulle, typ fryst marängrulltårta med vaniljkesella färska hallon och blåbär. Trots att den hade "smält" lite så var den väldigt god och de tyckte de andra med :)

Vi fikade och snackade till klockan blev tolv sen åkte vi hemmåt. Tog ett stop på donken innan vi åkte var och en hem till sig. Nu skriver jag i stress för ska snart åka iväg till kungsör och vidare till etown! Imorgon blir det partaj med de bästa! (några fattas!) men ska bli dunderskoj! Ska fixa datorn också förhoppningsvis. Tokig utan internet. Ha en bra helg alla :)







How to save a life

Haha, låten och rubriken som är the fray är helt tack vare karro a.k.a singstar, som inte kunde få nog av att sjunga den ikväll. Men det gör inget för jag gillar hennes stämma! Brorstor var med och körade lite emellanåt ;) Jag har haft så himla trevligt! Kunde jag aldrig tro, för det första onsdag för det andra hantis och för det tredje KÖPING.

Jag adi och karro åt på dagen på latte vilket var grejt, så gott så gott. Sen åkte vi hemmåt och bestämde oss senare för att gå ut och "ta ett glas vin". Vi pratade med kära ida som vi sen drog hem till och drack vin. Jag adiam annika och karro.
Vid elva gick vi till hantis och där var inte en själ. Förutom min storebror och några till som vi kände. Helt dött med andra ord. Det började med en "kollasnettblick" på hela hantis om du fattar. Sen blev det trevligare och trevligare. Karro körde solo en galen man sjöng A-I-K SHA LALALA! A-I-K SHAAA LALALA. ja vi fick något att skratta åt åtminstone. Haha. love you guys! vilket gör mig ännu mer PEPP på lördag <3 wee! massa tjärlek till er. hälsa på kat imorgon också, underbaart!

Man skulle kunna tro att man blir glad när man läst ut en bra bok, det är ju på sätt och vis meningen med det hela. att läsa klart. men ack så sorgligt! jag ville inte att det skulle ta slut ...
Nu finns det ju som tur är En bok till i serien men den har bara kommit på pocket och som inbunden och den jag köpte nyligen var av typen kartonnage... vad är skillnaden undrar du nu. typ storlek och kvalitet. kartonnage är mellanting och lagom dyrt. men den får jag väl vänta på... om det ens kommer en. Skulle det inte ske får jag väl beställa en pocket. billigt och bra bara 33 kr, fraktfritt dessutom.

Sleepingtime! over and out. innan så postar jag världens sötaste bilder på...ja gissa vilka? den som gissar rätt får.... rätt. Men gud så jag älskar dessa foton. dessa sitter för övrigt snart på min kyl. helt oredigerade & bara så äkta. vilken hjälte :)









Sixteen ton

if you see me coming
better step aside
a lot of men didn't
a lot of men died
one fist of iron the other of steel
if the right one don't get you then the left one will!


hej mina trogna läsare! haha skit på er :) vem är det som kommenterar anonymt, tror jag vet men väfan skriv vem du är. mycket bättre så :P tydligare i vilket fall som helst.

igår var jag sängliggandes hela dagen med feber, så mycket för att bli frisk igen. men det är ju så när man klär av sig för mycket kläder för tidigt... ute alltså. he he he.
låg och solade i lördags men det var ju faktiskt sommarvärme ute så skit samma. skönt att bygga upp lite bränna (förstadie till åtminstone) man känner sig mycket friskare då - trots feber.
låg i min feberdimma och inte kunde sova igår. lyckades dock skicka iväg en ansökan till ett jobb som jag verkligen hoppas på! alltså, det känns lite spännande. nu behöver det ju inte vara det men... you never know! ska inte jinxa detta nu.

dagen som helgen har varit rätt så händelselös. idag klippte jag lugg igen. fick sådan lust med förändring... hade sån "ofrisyr" så något var tvunget att göras! kollade på last chance harvey igår, den var väl helt okej. big fan of dustin hoffman och emma thompson men tyckte att filmen saknade någon form av djup...eller det kändes som att filmen skulle börja när den tog slut. om man säger så. men den var bra.

saknar det här med film alltså, förut så kollade jag på alla bra nya filmer men som ni förstår kan man inte göra det längre. he he. kan kan man väl men jag vill inte... igår var jag sjuk så då kunde jag inte hålla mig. men det är inte utan en klump i magen. efter endel skräckhistorier. GRÖN VOTE nästa år säger jag bara! FREAKS! ut med packet! haha

nu: sex and the city och te :) sen lite läsa i uppföljaren till berlinerpopplarna - eremitkräftorna.  som än så länge är minst lika bra, yay!







Sol, vind och vatten

sådan otrolig olust att skriva... precis sån olust som folk har att läsa. haha. tragiskt. precis sån olust jag har överhuvudtaget. senaste tiden har spenderats mycket ute på landet hos syrran, väldigt skönt att komma ut i naturen. man kan ju inte direkt va inomhus så man är ju ute mest hela tiden. fått lite färg på köpet vilket känns skönt. har faktiskt grävt i landet hemma också. så! så! så!

annars händer det inte ett jävla bajs. börjar bli mäkta trött på det här. satt hela natten igår och kollade au pair platser... funderar skarpt på att dra till london ett år. man verkar bli mycket visare efter en sådan trip ;) haha nej men jag vill bara bort och har inte råd att resa som alla andra. så why not liksom. kanske norge vore något också. tjäna kosing. men kul att åka själv? då vore nog london roligare. för upplevelsens skull och miljöombytet.
men sen har jag ju lägenheten hemma som jag inte vill bli av med. alternativet hyra ut i andrahand finns ju men vet inte hur lätt det är att få tag på någon som vill hyra i ca ett år och som man kan lita på. får fundera ut något.

sitter i köping som vanligt och gör inte ett shait! nästan alla är bortresta så vad gör man... en sådan fin kväll till spillo! det skulle varit fint med lite grill, häng och utgång. bwuhu. inte kunnat övningsköra heller men imorgon kanske. har en sådan sjuk längtan till hav. så kanske nappar på erbjudandet om att spendera en vecka i skärgårn.... hum hum. mitt högra öra har för övrigt fått fnatt. det är som en rundgång i det... alla höga tonerna ekar där inne som om det skulle sitta en extra liten högtalare där. gratis sorroundljud? nejtack. bara otroligt irriterande! var tvungen att avreagera mig...

hoppas det blir fint nästa helg, då vankas utgång ala spring pride! cirkustema på raw som jag tagit på allvar, ja lite i alla fall. förpärla hos mig och jag hoppas folk sluter upp! antingen fre eller lör. think about it!

nu ska jag gå och ha ännu tråkigare.





RSS 2.0