Hope there's someone

Hope there's someone
Who'll set my heart free
Nice to hold when I'm tired

There's a ghost on the horizon
When I go to bed
How can I fall asleep at night
How will I rest my head


something is up and i just cant figure it out. jag går konstant omkring med en känsla av obehag, och jag kan inte skaka av mig den. det är blandat med rädsla och någon sorts ångest. eller inte ångest mer oro...blir knäpp alltså. har jag glömt något katastrofalt viktigt? eller är det denna vardagliga pengastress som spökar?

jag går som på nålar hela tiden och blir skrämd till döds av minsta lilla sak som jag tror står bakom hörnet eller viftar i ögonvrån trots att det bara är en gardin eller liknande. jag kan inte somna (tjena kl är snart tre) och när jag väl sover drömmer jag väldigt obehagliga drömmar. och känslan som att jag inte är ensam när jag är det. rädd i min egna lägenhet .. buhu är det för jag varit själv ett tag nu? men nej jag tror inte det. framtidsångest kanske. arbetslöshet. jag känner mig bara väldigt ... useless.

förresten så ljög jag för dig förut men nu spelar det ingen roll längre och jag gjorde det bara för min egen skull. inte för att dölja något direkt... för det blev ju ändå inget så vad spelar det för roll? vi är ju inte dom vi var längre ändå.

fick bli ett deppinlägg. inte haft ett på länge.. och det börjar krypa på mer och mer.
godnatt eller nåt

Older chests

papa went to other lands
and found someone who understands
the ticking and the western man's need to cry
he came back the other day
yeah you know
some things in life may change
and some things they stay the same
like time



shit vad tiden går fort alltså, det har redan gått tre veckor sedan pappa åkte söder ut. han kom hem igår kväll, brun som en pepparkaka dessutom! kunde jag aldrig tro. haha :) men han såg väldigt frisk ut och lät mycket piggare på något sätt. får hoppas det håller i sig :) men det tror jag nog! kul att se honom iaf.

tog mig hit igår då jag ska köra på fredag och sen hjälpa syrran ute på landet, och träffa pappa såklart. men det vankas grillfest i etown så jag känner mig mäkta sugen på att åka dit på fredag. ska ju bli kanonväder i helgen och jag vill då inte sitta i köping och ruttna bort en sån helg. jobbigt med blixtvisiter dock, släpar ju med mig halva lägenheten när jag ska åka. (mormor-varning)

ja nu tog jag ju med mig datorn för att jag måste installera internet via internet som hemma hos mig är obefintligt. därför jag inte uppdaterat sen i fredags. sjukt tråkigt att vara hemma utan internet, men man blir kreativ som fan och det är ju bra. börjat sitta vid mitt skrivbord som jag köpte förut, hehe. hoppas jag kan ta en trip till något Granit framöver, vill införskaffa mig en vajer till foton som jag ska ha där. inspiration you know.

måste bara passa på att tipsa om en superbra bok, hör och häpna. äntligen hittat något jag älskar att läsa! det är en triologi av Anne B Ragde och första boken heter Berlinerpopplarna, läste ut den på mindre än en vecka och det är inte ofta jag gör sånt. Var bara tvungen att beställa den andra boken så den landar nog hos mig nästa vecka :) nu har jag ju vant mig med att läsa varje kväll innan läggdags- men har man inget att göra så kan man ju alltid baka, har jag lärt mig. började baka ciabattas i tis kväll runt tio, hehe. fast hade fel sorts specialmjöl så det blev inte riktigt bra. men gott, exprimenterade med olika smaker som vitlök, oliv och färsk basilika.

mjaaa härligt med sol! nu ska jag ut och bli lite brun, passade på att skriva medan solen gick i moln. ha en underbar dag!




Heroes

clintan är rätt bra på att redigera filmer han. kollade just på en utav dom, sen såg jag gran torino för inte så längesen och den är verkligen sevärd. annars har jag släckt lite bränder, slagit omkring med kofot... you know the usual. haha!! så lätt kommer ni inte undan!

jag var i princip hemma och vände! för nu sitter jag här i köping igen. hello mammagris? nej inte direkt. idag skulle vi ut och skåla på landet i champagne för syster och pojkvän som gått och köpt hus. såklart jag tar mig till byn för det!

det är väldigt fint där ute men behövs göras en heel del! tur att de har så många som ställer upp, jag är såklart en av dem. ska bli skoj! vi gick en rundtur i alla hus på gården och jag hittade VÄRLDENS finaste möbler slängda på hög (det som lämnats kvar är deras) men systra mi's smak är ju inte heller fy skam, så hon behåller dom säkert. (annars vet du vart dom ska!) det var ett teakbord ala 70 tal och en superfin snidad teakfåtölj.
mycket skräp var det också förstås men endel guldkorn finns nog där under, hehe. imorgon åker jag och mamma ut för att fixa och dona lite. ska bli mys. hoppas på lite rivning då med :) det har ju redan satt igång.

när vi var påväg hem och skulle svänga in på skogsleden så såg jag att det rykte väldigt mycket ifrån skogen, ingen grillar väl i skogen tänkte jag och sa VÄND DET BRINNER I SKOGEN. precis bredvid ullvigåden på andra sidan cykelbanan för er som vet. i en stubbe brann det. och jag ringde såklart 112 - 
det förtjänade tydligen en (http://magazin24.se/koping/2009/04/17/stubbe-i-lagor-pa-ullvi-backar) i got the pics, haha. kul. dagens goda gärning i alla fall :)
vi släckte dock branden innan kåren kom, mamma sprang till en vi kände och han kom med en hink. men om vi inte uppmärksammat det hade det kunnat gå illa, för det började brinna i mossan bredvid.
we can be heroes - just for one day!









Broken strings

you can't play on broken strings. you can't feel anything, that your heart don't want to feel... i can't tell you something that ain't real. but we're running through the fire when there's nothing left to save, it's like chasing the very last train when we both know it's too late.

Dags att dra sig hemåt? men vad har jag där att göra egentligen?? nu när datorn är kraschad så inte mycket kan jag säga dig. Måste försöka hitta drivrutiner och allt shit man behöver. Buhuu. Ja, måndag och alla tjejer drar sig hemåt. Får se om kat och jag hittar på något senare eller om hon också åker. Jag längtar hem samtidigt som jag är så trött på att bara sitta på mitt feta arsel... men iofs kan jag ju börja gå till gymmet kanske. haha. Jag drar nog imorgon.

Trädgårdsfesten hos malin var superkul. Efter mycket om och men infann sig kat också på plats och nästan hela skaran var samlad. Fler än vanligt i alla fall. Vi gick lite för tidigt till hantis tycker jag, då man oftast blir besviken på att det inte är så kul som man tror. Gick säger jag, vi fick ju skjuts av två riktigt schyssta grabbar, for free dessutom! Jag hade gärna stannat en timme till på förfesten. Hantis var som vanligt, lite mer folk bara. Vi dansade och endel ramlade haha. Sen gick jag och fanny som var de sista kvar till kebabhouse och käka sen tog jag en taxi hem.
 
Sov sjukt länge men det behövs sådär på fyllan. Vi bestämde oss för att samlas hos kattis och grilla igår, i alla fall tre av oss. Sen kom linnea och adiam lite senare. Vi åt massa gott och satt och snackade till elva halv tolv. Sen kramades vi hejdå tills vi ses igen nästa gång :) längtar redan. Nu ska jag gå ut och sätta mig i den så kallade solen och få lite d-vitamin.



Tiger mountain peasant song

Det bästa jag visste när jag gick på låg och mellanstadiet var när det blev påsk och julpyssel. Jag tycker att man aldrig blir för gammal för det. Såklart att jag blev besviken när man började komma upp i åldern då man inte fick pyssla längre. Man behöver alltid få utlopp för sin fantasi både stor som liten, så inför pyssel ända upp på gymnasiet säger jag!

Jag brukar alltid komma på mina idéer när bara hjärnan jobbar, det vill säga när jag ligger och ska sova. Kroppen är helt avslappnad och alla intryck, planer och känslor sorteras i huvudet. på något sätt är man nog mer i kontakt med vad man vill för det kan kommas på en hel del kreativa saker just då. och ibland tror man sig kunna komma ihåg det utan att skriva ner - men sen på morgonen är det som bortblåst. Som tur är har jag lärt mig att inte lita på mitt morgonminne så jag skriver alltid ner det på "anteckningar" på mobilen. Har en del saker som står på tur men igår började med mina påskkärringar.

Mamma har sen en bra tid tillbaka tagit fram en påskkärring i papp vid påsk, tänk konformad klädd i olika tyger. Skarf, kjol, förkläde och kvast av små kvistar.  Vilken jag alltid gillat. Den kan ju inte vara svår att kopiera, inte för ett proffs som mig i alla fall (hehe) Sagt och gjort. Nu har jag en liten och en stor :)

Något som jag verkligen gillar just nu är first aid kit, kul med sådana "framgångssagor". Blir mer och mer sugen på att dra på arvika. Det börjar arta sig angående artisteliten som ska spela. Får jag inget jobb så åker jag lätt. Men helst av allt skulle jag jobba hela jäkla sommaren, börjar bli skapligt trött på att söka jobb. Det är faktiskt ett jobb i sig, väldigt påfrestande i alla fall.

Hämtade min väska i veckan också som jag vann på tradera. Blev förvånad över hur stor den var, och tung! För att inte tala om hålet rakt igenom sömmen i botten. "Släppt lite i sömmen" stog det på beskrivningen. Inte om något hål. Men det var lätt som en plätt att laga så det har jag gjort med. Mycket nöjd med väskan annars :) Ikväll blir det nog att ta det lungt, sen träffa fanny på stan imorgon, köpa strumpbyxor och parta all night loong!!! hehee. GLAD PÅSK PÅ ER!





Till hiva

Ja men vad roligt att man har så sjukt lite tålamod att man inte orkade vänta på att datorn skulle starta när jag kom hem i söndags. Musiken började spela på volym hög på en gång datorn gick igång och det gick inte att stänga av på mute. tillslut orkade jag inte höra så drog ur sladden bak och svor (daorns batteri är dött så den måste ha direktström trots att det är en laptop.) sen när jag skulle starta den igen gick det inte :( packat ihop totalt. Så jävla irriterande...hade ju endel bilder mm på den som hade varit kul att ha kvar. för att inte tala om filmer! ;(

Får se om jag får igång den på måndag. Nu befinner jag mig i köping...över påsk och så för att parta med mina tjejer som tar sig hemmåt :D och umgås med mami och sis. Har ätit gott på latte och njutit i solen. som jag hoppas på imorgon också. Lördagen kryper allt närmare och jag tycker den kan komma nu! Ska bli så sjukt jäkla kul, en riktig fest-fest! Det var inte igår.

Ikväll har jag adis och emelie GRILLAT! första grillet för i år och det var smaskens! Kött pommes tsatsiki bearnea och sallat. Mums! Sen gick vi hem till mig och alla hade fått i uppgift att ta med en film från när man var liten. Och gud så söta alla var! annika slöt också upp. Man kan inte förstå att det där är en själv som springer omkring i samma hus och jag fick sådan varm och skön familjekänsla när alla sitter tillsammans och har det mys. Hur bra man verkligen haft det. Alla mina fina syskon och småkusiner :) Nu är det andra knattar som får komma till världen och vi får samlas kring jul och födelsedagar, något att längta till!

Är för trött för att skriva om stockholm så länkar till fannys blogg. Skrev ett litet gästinlägg där när hon inte såg. Så läs det om du vill. Jag hade det i alla fall underbart - såklart. Alltid. Känner att jag håller på att dra på mig någon förkylning, hoppas jag kan stoppa det. Prackade på mig lite stuff från apoteket som jag tror kommer hjälpa. It has to!


All i want is you

If I was a flower growing wild and free
All I'd want is you to be my sweet honey bee.


Hittar inte min laddare till ipoden. Så himla irriterande... vet att jag inte tagit med den någonstans förutom till mamma och pappa och där är den inte. Hmm... får krypa runt på alla tre & en ½ snart och leta i alla vrår. Vore skönt att ha den på tåget imorgon. Åker vid ett imorgon och hade tänkt gå förbi City hotell innan och prata lite med Leffe. Se hur det blir med sommarjobb och så...tvivlar skarpt på att de ens funderat över mig men vi får väl se. Har sökt lite andra jobb idag med. På ett vandrarhem och ett café. På måndag ska jag även skicka iväg massa massa ansökningar. Måste ändra mitt Cv först så det stämmer. Har ju ingen skrivare här. Usch vad det känns som att jag är ute sent med detta. Har ju redan sökt några, but it's not enough.

Dagen blev inte alls som jag hoppats. För det första gick jag inte till gymmet, varken emelie eller krille kunde följa med. Så då sket jag i det. Dumma dumma lina! Det fick ju inte bli såhär. Ska gå både mån och tis nästa vecka! sen åker jag ju hem till köping kom jag på. Annars har jag tvättat lite kläder, diskat, lagat mat.. handlat. sen kom krille, emelie och annika hit en sväng. Krille färgade håret och vi umgicks lite. Sen har jag inte gjort mycket mer.
Har ingen kamera här så lägger upp lite bilder jag tog förut från min hall och min klädkammare. Enjoy.
If you were the wood, I'd be the fire.
If you were the love, I'd be the desire
If you were a castle, I'd be your moat,
And if you were an ocean, I'd learn to float..






































Right here

Nu står verkligen våren för dörren. Och det känns så bra! går var det bästa dagen på länge. En heldag på 10 timmar! När jag drog upp persiennerna såg jag till min stora glädje att himlen var blå och solen sken. Klockan var halv tolv / halv elva (lever fortfarande på vintertid :P) jag var tvungen att snegla lite på termometern för jag har blivit lurad förr! Det var varmt ute.

Picknic skulle det bli! skickade ett sms till emelie som jag bestämt att vara med. Hon svarade inte men efter att jag skrivit på facebook så ringde carro och fråga "ska ni på picknic" ja! ska du med? "absolut". Vi bestämde träff vid ica för att handla gottigott vid två sen cyklade vi fyra, helene carro jag och emelie först till Rothoffsparken och bestämde för att dra vidare - gräset var blött och det saknade vårkänsla. Vi cyklade vidare längs ån mot den stora kyrkan och hittade en träplatå precis bredvid vattnet där vi slog oss ned. Förutom att det blåste lite var det lovely. Vi åt och åt sen efter två timmar åkte emelie och mikaela hem, så vi andra drog oss mot Rinnmansparken till våran favoritlekplats (haha)

När vi kom dit var gungan upptagen så barnen (helene och carro) roade sig med att klättra i ett stort träd. Helene kom nästan till toppen! Galna unge. Kul att båda dem är äldre än mig :P men om jag var 20-30 cm kortare kanske jag också skulle klättra i träd. Det blir ju så mycket längre ner till backen för mig, haha ;) yeah right.
Tillslut blev gungan ledig så vi sprang dit och la oss. Så nice, vill ha en sån hemma. Det började bli lite kyligt så vi drog hem för att laga mat - inte det godaste jag ätit men det gick ner. Tagiatelle med något hopkok av spenat, grädde och lök mm. När vi hade ätit drack vi kaffe och fortsatte vårt oavslutade kortspel. som ännu inte är avgjort. (jag leder dock)

Vi hade bestämt för att gå till kåren med krille och martin men det lockade inte så mycket så vi bestämde oss för att checka Café Java som vi bara gick in i en gång för att hämta saras plastflamingo. Och det var så snyggt där inne! På nedervåningen fanns också massa biljardbord så där spenderade vi kommande 1,5 timme. Jag och carro förlorade mot krille och helene. TVÅ GÅNGER! böö.

Vi avslutade kvällen hemma hos helene för lite rödvin och snack. Det var så skönt att komma hem med känslan av att man verkligen gjort något av dagen! Idag är jag lite segare men solen skiner iaf. Så ska försöka få lite D-vitamin idag med. Ska till gymmet med krille om någon timme i vilket fall som helst. Och imorgon åker jag till stockholm :D wee ska bli så skoj.

Imorgon tar vi det lite lugnt, går en sväng på stan och lagar middag. Sen blir det frukost på bakverket på lördag, det ska bli så mys. Och stros på söder. Hoppas på solsken då med! Sen ska vi äta ute och på kvällen ska jag dansa in mina nya skor, shit hoppas jag inte gör illa mig. Fortfarande lite konstig i knät. Får ta det försiktigt.
Nu befinner sig pappa på Gran canaria, tråkigt att resan inte gick så bra. Planet var försenat i tre timmar, massa väntetid på väskor och buss, sen var det tydligen en bit att gå till hotellet? Jaja, hoppas han har det bra nu :)
puss






RSS 2.0