I GOTTA FEELING

that tonight's gonna be a good night :) oh yes. hade inte stora förhoppningar när jag vaknade "imorse" (läs efter tolv) har inte gjort ett jota idag. försökt ställa in kanaler på min tv som absolut ingenstans har en knapp för det. stört omöjligt. skit tv!

annars är jag så glad så glad för alla hyllor som kommit upp i mitt hem :) i kök vardagsrum och på toan. har allvarligt talat inte haft någonting på väggarna innan! det blev så mysigt och hemtrevligt. tack pappa! ska lägga upp lite bilder sen så får ni se. 
det var igår som jag gick upp vid nio för att möta upp helene och låna slagborren från skolan, gick fint sen cykla jag hem och käka frukost. gjorde mig iordning för att åka till arb.förmedlingen och fixa tågbiljett till min intervju på måndag. pirrigt! skönt att slippa betala själv i alla fall, ungefär det bästa arb.f kan erbjuda :P

mor och far stannade inte så länge, de praktiskt taget sprang här ifrån. men det är ju som det är.
jag tog mig ner till stan för att köpa mer skruv och plugg så alla hyllor kunde åka upp. fick med mig en ny tröja till måndag också, mycket viktigt. sen kom helene och carro och vi käkade ihop och myste med chailatte. sen på kvällen tog jag mig till helene och vi kollade på världens bästa film och åt chips och dipp! 

just nu sitter jag här festfixad och done. ska förbi ica och handla groggvirke och lite ingredienser till middagen vi ska ha hos helene och carro (ungsrostade rotfrukter) mums! sen blir det självklart RAW och DANS DANS DANS!



 


LOVE LONG DISTANCE

usch vad jag känner ett behov av att mysa och kramas... NU! ge mig kärlek. börjar tänka sånt som jag absolut inte borde, på fel person om man säger så. det som gått så bra hittills. FAN. jag skyller på kylan och alla tända ljus...mysfaktor hög med andra ord. buhu. börjar kännas ensamt.

får hålla mig sysselsatt med annat istället. idag var jag på gymmet och träffade min tränare, skitskönt att vara igång igen. pepp som fan! det var hur skönt som helst och det kändes i hela kroppen efteråt. ska gå på yoga och affrodans två ggr i veckan hade jag tänkt, sen styrke på det. guld.

tagit upp gitarren också så ska försöka lära mig hela shoreline i alla fall. till att börja med :P igår kollade jag på true blood och hängde med emelie, vi gjorde goodaste chai latten. med kanel och kardemumma. supergott. ska jag göra ikväll med hade jag tänkt. vinkade hejdå till henne idag då hon far till milano på lördag, lyllos. hoppas hon får en trevlig resa :) just ja, roligaste citatet från igår
emelie -"fan vad snygga kläder, du ser som gjord ut att vara någons flickvän" haha! det var ju positivt i alla fall ;D förutom chailatte tänkte jag baka lite mandelbiscotti nu. kanske plugghästarna helene och carro kan slita sig lite för gott fika och en promenad hit. hoppas.

imorgon kommer mamma och pappa hit med tvn och det, sen ska jag till arbetsförmedlingen och fixa med resan till stockholm. redan helg också, sjukt!
kärlek



 


HALLELUJAH

baaah, jag var sjukt nära på att ge upp! nu vet jag att man aldrig ska ge sig. har ju ringt på ett jobb, eller ringt upp en tjej som ringt mig, men utan svar. slutade med att efter jag ringt 100 gånger har jag ringt mobil, lämnat meddelande, mailat osv. utan ett endaste svar. sen nyss så ringde jag en sista gång, och hon svarar! :D

jag presenterar mig och hon säger "det namnet känner jag igen...eskilstuna va? som jag har ringt dig" haha! och jag dig sa jag :P hon var mitt uppe i något så hon skulle ringa upp igen snart. mobilen = klistrad i min hand. dags att skaffa en med RINGSIGNAL. fan vad nervös jag blir av att vänta. på ett bra sätt förstås. hihi wish me luck säger jag bara!...

UPDATE:
ja hon ringde ju upp tillslut (thank god för det) väldigt trevlig människa att ha att göra med måste jag säga. hon frågade massor om vad jag tyckte om företaget, vad jag gjort innan, hur jag var som person och hur jag fungerade i vissa situationer. känns som att jag klarade utfrågningen rätt så bra :) varför skulle jag annars bli erbjuden om att få komma på INTERVJU?! maahaha :D LYCKA! (bokstavligen skuttade när jag lagt på luren) Så på måndag morgon åker jag till huvudstaden och om allt går som det ska åker jag därifrån med ett jobb. vi håller tummarna för det!

härligt att komma iväg lite, längesen jag såg något annat än eskilstuna och köping. passar såklart på att träffa fanny. luncha lite och gå på söder. härligt! fan vad allt känns bra nu! YES


SUSPICIOUS MINDS

haha, ibland tänker jag att jag borde bli dektektiv. jag är nyfiken i en strut! nästan om vad som helst. inte att snoka omkring, men ta reda på saker. älskar det! som den här kommenteraren som kallar sig herpes (mysigt för övrigt). det var som jag trodde :P haha ingen kan gömma sig, helt sjukt egentligen. fast bara om man har något att dölja förstås eller vill vara hemlig. annars spelar det väl ingen roll.

kom in på någon sida när jag sökte på dennes ipnummer. stog inget namn eller så men man fick se longitud och latitud där ipadressen fanns. sen hittade jag en sida där man skrev i olika städer och fick fram dessa nummer. kul :) lite konstigt dock... just första låten. förstår ju men, ja. 
ett annat yrke som skulle passa och som kanske är lite mer realistiskt är ju assistent. älskar att springa ärenden och göra saker för andra. skulle va great att börja på botten och arbeta sig upp till toppen så småningom :)

well well, tog mig hemmåt vid halv två idag. snälla syster gav mig skjuts till stationen. sen droppa jag väskan och plockade upp den. gjorde mig iordning lite och gick ner till monki och fikade med emelie på hennes lunch, prövade lite kläder men inget kändes 100. gick med stora steg till nilson och hoppades på att skorna jag la undan i torsdags fanns kvar, vilket de gjorde! skitnöjd och glad.

gick hem i regn och rusk, gjorde ordning lite krubb och ska sen gå en promenad till kollektivet. härligt att träffa dom igen. imorgon ska jag hälsa på sara (och andreas?) på kontoret. får plocka med mig lite lackfärger och sånt som hon ska göra sig av med. hoppas på nåt fint :) GRATIS ÄR GOTT!



THE GIRL YOU LOST TO COCAINE

Det blev en seg bakissöndag idag trots allt. skulle ju egentligen ha åkt med både mor och far till eskilstuna för att ta med ny större tv (yay kan kolla på tv utan att ha den på vardagsrumsbordet) och lite annat till mitt place. för att inte tala om borra och sätta upp hyllor. men så blev alltså inte fallet...

kom hem vid två igår efter en vääldigt lång festkväll. den startade redan klockan fem hos malin med tjejer jag inte sett på år och dar. kvällen innehöll allt och jag är så glad att vi alla kunde ses :) och många bra samtal blev det, som jag väntat på. kanske kom lite mycket information men det var bara skönt att äntligen kunna prata. love love love.
det blev en till såkallad fest innan scheele (som också var som väntat) jag hittade en femtiolapp på dansgolvet, det var väl det roligaste ;P haha. lite pinsamheter också men det hör väl kvällen till. hehe




kan inte komma på om det är skönt eller inte med vintertid? skönt att man tjänar in en timme klockvis, men drygt att det blir mörkt redan vid fem.  dagen blir bara kortare och kortare. är i behov av solljus känner jag. bort med regn och rusk och ge oss soliga men härligt friska kyliga dagar :)

orkade ta mig upp för käk på verona i alla fall halv ett, sen efter det blev jag grymt seg och har bara kollat på massa repriser från veckan. synd att alla skiljdes åt där och inte hängde något mer, life calls i guess.
imorgon ska jag hänga på telefonen och inte ge mig förren jag får svar! otroligt pepp på det här, HOPPAS HOPPAS! sen ta mig hemmåt men först hälsa på farmor och farfar tror jag. vore kul att träffa dom.
har tagit upp en "gammal" bekantskap också, ska bli så härligt att ses! den här gången får det inte rinna ut i sanden, är snart två år sen sist. och jag blir bara klaad. så ska bli superkul och mys nu när man har eget place och allt sånt :)

I’ve stuck around through thick and through thin
You cannot deny I’ve always been in
But I’ve watched you stand still as a snowman
but I don’t see you change
You’re always at meltdown

Yeah I’ve been your crutch
Your smell Sight and touch
I took you home when you'd drunk too much
But I can’t survive with you by my side
See I’ll never get laid while I’m running your life

So just cut me loose
Learn to tie your shoes
There’s somebody here I’d like to introduce
So look in the mirror
Look for the glass 'cause you’re not my problem
You are my last


 


vem är det som skickar en sådan fin (men ofin) kommentar? :$


YOU ARE THE BEST THING

ma sweet friends! gud så underbart att vara tillbaka, på riktigt riktigt! har saknat er
så mycket och jag ska insupa så mycket jag bara kan i helgen, tror morgondagen kommer bli grejt. en outfit är fixad och allt kommer flyta på bra känns det som :)

det blev inget malmö förra helgen, men jag och emelie knåpade ihop ett litet födelsedags(uppdrags)kort till adiam. så hon hade något roligt att göra i alla fall på sin speciella dag, trots att vi inte var där. det blev "lite" jobb för sara på fredagen, slet som ett djur med 200 m fiskelina och kanske 30 ark kanalplast :P mycket nöjda.
den helgen flöt på med raw och allmänt mys. och på måndagen blev det jobb igen, superkul! kröp omkring och lade den röda mattan hela eftermiddagen så har fortfarande blåmärkesont på knäna. och tänk er, två månaders jobb för ca en 20 minuter totalt. det är lite sjukt.

annars i veckan har jag tagit tag i allt viktigt som hängt över mig som ett svart moln. himlen är inte clearblue än men det börjar klarna upp i alla fall, hösten till trots. hade aldrig i hela mitt liv klarat av att må så bra som jag faktiskt gör nu utan mina underbara vänner som ställer upp och finns där i alla väder. evigt tacksam!

har fått ett intressant samtal på jobbfronten också som jag hoppas utveckas till något mer än "bara" tala in på telefonsvarare... nu är jag i alla fall i köping för helgen och alla fina tjejer som är hemma samtidigt. som jag inte träffat på månader! insane. spenderade dagen till ära på latte i flera timmar och åt godaste toasten som bara inte finns någon annanstans. umgicks och hade det trevligt, sen en tur på stan och hem för mys med mamma. vi har bakat bullar och kurat ihop oss framför brasan. there's no place like home <3

imorgon blir det parthey men först en tur ut på landet och jobba lite i huset med syster :)


LONG NIGHTS

vilken mysig dag det blev idag. var rädd att den skulle bli lika händelselös som gårdagen, nog för att jag sprejade mina hyllkonsoller vita, handlade madt och plockade lite hemma. men mer än så fick jag inte gjort.
dagen blir verkligen trist om man inte träffar någon alls, pratade dock med mamma i närmare två timmar så lite kontakt hade jag allt.
lyssnade på p3 (älskar christer!) typ hela dagen och satt i köket och ritade på ett litet uppdrag jag fått från sis också ja. hon frågade om jag ville rita lite på en ny så kallad mjölkpall till deras gård. en relativt stor sak där man släppte av mjölken som kom till gårdarna förr i tin. i sådana jättefina mjölkkannor. inte mjölkade kossorna som gick förbi, vilket jag såklart inte associerade till först när jag såg en sådan 0:) haha ellerhur emelie. nej nej.

fick massa energi sent så var vaken på tok för länge och "roade" mig med att läsa protokollet från förhören med de två ungdomar som blev häktade för mordet på tess, som blivit offentliga. fascinerande på ett sjukt sätt. nyttigt att läsa på ett annat, att få en rättvis bild av allt man hört och läst om. men så hemskt, så fel det kan gå och så mycket som kan bli förstört för något så oväsentligt i det stora hela. huga.

det sjuka var ju att medans man läste spelades det upp i huvudet som en film och man ville bara dyka in och ruska om dem och säga vadfan håller ni på med, sluta, och tror att man skulle kunna påverka. men sen kommer man på att shit det här har ju hänt på riktigt.
intressant var också att se hur de lägger upp sådana förhör och hur bra kriminalinspektörerna arbetar. väldigt hemsk och så sorglig historia.

dagen idag var en lugn förmiddag, sen ringde jag helene som var i skolan och vi bestämde att jag skulle komma förbi med lite kaffe. fyllde termosen och skar upp veggokladdkaka jag gjort förut. gick förbi ica en sväng sen dit och fika med hon och sara. muche mys. tog med mig mikaela därifrån och gick till monki och höll emelie sällskap tills stängning.
provade lite plagg och hittade en mysig lång hoodie ala vinter. den fick följa med hem, tack! jag gick och köpte ciabatta oliv, mozarella, tomat, sallad och hade köpt pesto innan. medans hon stängde butiken.
sen gick vi till hennes konstverkstad och käkade gott och satt och snackade. i brist på inspiration blev det inte mycket gjort. men var kul att se stället och hänga någon annanstans för en gångsskull. sen hem till Ktivet där vi webcamade med kära adi<3 kanske bestämdes en trip till henne i helgen, hoppas det löser sig. såklart att det ska passa bra för en trip den enda gången i histiorien som jag faktiskt gör något vettigt. jobbar alltså :P


SHORELINE

jag har tänkt att uppdatera ett flertal gånger men på något vis fastnar jag på förstasidan vid någon annan mer intressant blogg. och glömmer bort att logga in, sen har jag tröttnat på att sitta vid datorn och inlägget får bli någon annan dag. sen upprepas processen och det tar över en vecka innan jag ens loggar in.

helgen i köping var great. fredagen tillägnades morfar, träffade mormor och lite annat folk hemma hos honom och åt smaskig smörgåstårta och drack lite vin. det var så mys. lördagen var onödig med regn och en seg innedag, usch.
men söndagen var underbar! hade såå sjukt kul ute på landet i skogen med syster lillebror och johan. vi blev ombedda att ta på oss full mundering, dvs täckjacka termobyxor halsduk mössa vantar. rubbet! kändes lite väl... men det var verkligen behövligt. jag hade frusit ihjäl annars.

vi åkte alltså bakom johan och fia i en hemmabyggd terrängvagn, man satt i två bilstolar på rad som i sin tur var fastsvetsade på en stålkonstruktion med terränghjul. väldigt bekvämt förutom när man skumpade upp och ner för länge, haha. inget kul när man blev kissnödig ska jag tala om. och när vagnen stod lutad 45 grader var jag skiträdd. jag utbrast "mamma mamma mamma" och "nej nej ojojoj" kanske några gånger för mycket men jag var sådär kittlande rädd! det är ju sånt man minns :)

vi såg sammanlagt fem älgar, ett riktigt safari. vi grillade korv vid öppen eld och täljde våra egna grillpinnar, min var helt otrolig, född till att bli grillpinne. grillpinne ala macgyver typ. haha! behövde inte ens hålla i den, den hade stöd och exakt rätt vinkel. sweet. hittade kantareller också, mums! vi åkte sammanlagt 2,5 mil runt om i medåkers skogar. det var en underbar dag som måste göras om helt enkelt, tack!

på måndagen åkte vi till ikea, jag syster och mamma. införskaffade lite tavellister, hyllkonsoller och skostället plinga. var inte på ett shoppinghumör faktiskt, går hellre på loppis om jag ska vara ärlig. då vet man aldrig vilka kap man kan göra. eller vad man kommer hitta, det är charmen. ikea är mer som att gå runt i en katalog. inte lika kul. vi åt i alla fall lite god mat men fick till min stora fasa se att de bytt ut min klassiker mot kyckling. dålig stil! sen tog vi vårt pick och pack och åkte hem. syster visade fina bilder från slovenien och sen skjutsade hon mig till tåget efter en tur på öb.

i veckan som gått har jag och emelie bland annat varit på konstmuseet där jag blev otroligt imponerad av Peter Fries utställning och även Titti Bjernérs Street diamonds. där hon samlat glassplitter från busskurer och liknande som fått sina rutor krossade och förvandlat dem till smycken. i det här fallet ringar. sånt vill jag också komma på!
väldigt innovativt och faktiskt vackert.


HEARTBEATS

både igår och idag har varit bra dagar. yay for that. har tvättat(!) putsat fönster, torkat golv och gjort andra nödvändiga saker. små små saker som är vardag för andra men otroligt stora för mig. känns bra. inte lika mycket uppförsbacke nu. förra fredagen var också skitkul, det blev raw och massa dans. följd av en bakisdag med mindre god men billig pizza.

imorgon åker jag hjem till köping för att inte göra något speciellt. skönt det med. fast förhoppningsvis blir det en liten dagsutflykt till ikea på lördag, men det visar sig. och sen fyller morfar år imorgon, och på söndag blir det leka av i skogen på fyrhjuling med syster och sällskap, wee. (saknar henne nå otroligt! inte setts på evigheter) så det var visst lite som händer ändå.

ska bli skönt att komma hem till villan, saknar mamma och det vardagliga sällskapet. fast är lite smyginneboende hos emelie helene och carro nowdays. haha. så det blir ju en hel del sällskap där. det är så mysigt med gitarrer, lagamat och dricka te. prata strunt och dansa runt. pure love :*




RSS 2.0